Morotsoppa
En nyttig variant som värmer gott i magen. Och visst är den vacker att ställa fram på bordet. Servera gärna med en klick creamfraiche till.
4 port
500 gram morötter
1,5 liter vatten
2 st buljontärningar
0,5 dl matlagningsgrädde
1 st gul lök
Salt,peppar
Gör såhär
1. Skala morötterna och skär dem i små bitar. Koka upp med buljong i lättsaltat vatten tillsammans med mindre klyftor av den gula löken, tills grönsakerna är mjuka.
2. Sila av kokvattnet och spara det. Mixa i mixer eller mosa till en puré, späd med spadet allt eftersom. Häll tillbaka i grytan, späd med grädde och spad. Värm upp och smaka av med, salt och peppar.
3. Soppan kan bli lite söt så salta eller lägg en buljontärning/fond för att balansera sötman.
4. Servera med vitlöksbröd eller en grov fralla med smör och ost.
Comments are closed.