Viltskavsgryta med hemmagjord potatismos
Vad går egentligen upp emot denna norrländska rätt?. En riktigt klassiker som håller vad den lovar. Tillsammans med det krämiga moset så gifter den sig utmärkt. Har du inte testat den så se till att gör det nu. Lovar att du inte blir besviken!
1 pkt viltskav à 250 g
1 gul lök
100 g svamp
2 msk soja
2 dl grädde
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
salt, peppar
Gör såhär
Stek köttet i lite smör i en stekpanna. Sära på det med hjälp av en gaffel så att det blir jämnt brynt. Hacka lök och vitlök och skiva svampen. Lägg i pannan och stek tills löken mjuknat och svampen vattnat ur sig. Tillsätt soja och grädde och. Vispa ut mjölet i vattnet och rör ner i pannan. Låt koka ihop en stund.Smaka av med salt och peppar. Servera med lingonsylt.
Comments are closed.